villkor i vården

Undersköterskor lämnade över tusentals namnunderskrifter

Undersköterskor lämnade över tusentals namnunderskrifter
Undersköterskorna Jenny Klingstam och Marie Wiberg lämnar över namninsamlingen från undersköterskeupproret till socialminister Lena Hallengren (S) på Socialdepardementet i Stockholm. Bild: TT

Drygt 14 500 underskrifter från undersköterskor som kräver bättre villkor fick socialminister Lena Hallengren ta emot idag.

22 augusti 2019

Det är inte bara bland Vårdförbundets medlemmar som det finns ett stort missnöje med löner och villkor. I dag lämnade företrädare för det så kallade undersköterskeupproret över en tjock lunta med namnunderskrifter till socialminister Lena Hallengren.

De som skrivit under kräver bättre villkor, arbetstider och personaltäthet för undersköterskor. De vill också att yrkets status höjs så att fler vill söka sig till äldreomsorgen, skriver Kommunalarbetaren.

– Det känns helt galet. Jag är så stolt över vad vi har åstadkommit, säger Marie Wiberg, en av dem som lämnade över namnunderskrifterna, till tidningen.

Under dagen kommer manifestationer hållas på flera håll i landet, bland annat Stockholm, Tingsryd, Borlänge, Jönköping och Skurup.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida