tidningsstatistik

Vårdfokus når allt fler läsare

Vårdfokus når allt fler läsare
Vårdfokus innehåll intresserar många läsare utöver Vårdförbundets medlemmar och prenumeranter.

Tidskriftsläsandet minskar - men Vårdfokus ökar. Under 2018 tog tidningen ett skutt uppåt och når nu 128 000 läsare. Det visar den årliga medieundersökningen Orvesto som mäter tidningarnas räckvidd.

De flesta tidningar tappar läsare, men Vårdfokus hittar i stället till allt fler. Tidningen trycks i en upplaga på 115 300 exemplar. Men Orvestos mätning visar att Vårdfokus når betydligt fler läsare än så: 128 000. Året innan var räckvidden 121 000.

– Det är roligt att vi når så många fler läsare än vår primära målgrupp – medlemmar i Vårdförbundet. Jag tror det beror på att vi skriver om viktiga frågor på ett sätt som berör och intresserar många människor, säger Vårdfokus chefredaktör Michelle Wahrolén.

Orvesto Konsument ingår i marknadsundersökningsföretaget Sifo och mäter bland annat räckvidden för dagstidningar och tidskrifter. I undersökningarna svarar drygt 13 000 personer på frågor om sina läsvanor.

I den här mätningen ingår bara magasinet Vårdfokus, men många läser också Vårdfokus dagliga nyheter på webben.

– Framöver tycker jag att det vore intressant även för oss att mäta i Orvesto hur vi når ut digitalt, säger Michelle Wahrolén.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida