Vårdförbundets vice ordförande avgår ”Jag känner mig klar”

Vårdförbundets vice ordförande avgår ”Jag känner mig klar”
Vårdförbundets vice ordförande Anna Andersson ställer inte upp för omval. Foto: Kicki Engström Höjer

Anna Andersson lämnar viceordförandeposten i Vårdförbundet vid kongressen i maj. Vem som kan tänkas få ta över får vi veta i slutet av den här veckan.

På torsdag ska valberedningen lämna sitt förslag till ny styrelse för Vårdförbundet. Gruppen har haft en rejäl lista med nominerade att ta ställning till. 29 personer är nominerade till styrelsen och fem till de två viceordförandeposterna. Den enda som är helt ohotad på sin position är Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Lugnare liv

Bland de nominerade till viceordförandeposterna finns en av de två nuvarande viceordförandena, Pia Arndorff, men inte Anna Andersson. Efter kongressen ska hon börja arbeta som chef för avdelningen för röntgen och medicinsk teknik på Visby lasarett.

Hon berättar att hon fått frågan om hon vill kandidera, men valt att inte ställa upp till omval. I december flyttade hon och familjen från en Stockholmsförort till ett lantligt läge på Gotland. Där hoppas hon på att få ett lugnare liv och mer tid till familjen.

– Jag har engagerat mig i tio år på olika poster i Vårdförbundet och kände att det var dags att göra något annat. Det sammanföll med att mina barn börjar bli större och jag vill vara lite mer hemma, säger Anna Andersson.

Flera alternativ

Övriga kandidater till viceordförandeposterna är Ann Johansson och Jane Stegring från Stockholm, Johan Larsson från Västerbotten och Katarina Johansson från Norrbotten.

Listan över alla nominerade hittar du på Vårdförbundets hemsida.

Mer om ämnet

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida