Miljö

Al GoreEn obekväm sanning — om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt den325 sidorDamm förlag 2007www.damm.seisbn 91-7130-848-1

5 oktober 2007

Det var den då sexåriga sonens trafikolycka och långa återhämtning, som fick Al Gore att omvärdera allt och koncentrera sig på vad som är viktigt i livet. Därför har han engagerat sig i kampen för att vi alla ska kunna leva vidare på en frisk och välmående jord. Vi har alla vår del i den globala utvecklingen. Det som vi tagit för givet i naturen visar sig vara mycket känsligare och mer påverkbart av vårt sätt att leva än vi tidigare förstått.

Men Al Gore menar att det finns mycket vi kan göra. Vill vi fortsätta ha gröna skogar, rena vatten och frisk luft att andas måste vi ändra vårt sätt att se på naturens resurser. De är inte outtömliga. Klimatförändringen är ett vetenskapligt faktum som forskare världen över är eniga om. Det allt varmare klimatet ger hotfulla mikroorganismer, bakteriestammar som löper amok och stickmyggor som sprider sjukdomar på nya kontinenter.

Det räcker nästan med att titta på bilderna över försvinnande glaciärer, döende korallrev, blommande alghav och tropiska cykloner för att man ska förstå att det är allvar. Vi måste alla ta vårt ansvar, och det är bråttom.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida