Cancer tema på årets internationella dag för biomedicinska analytiker

Cancer tema på årets internationella dag för biomedicinska analytiker
Anna-Karin Eklund besöker Kalmar i dag på internationella dagen för biomedicinska analytiker. Foto: Cecilia Larsson.

I dag är det internationella dagen för biomedicinska analytiker. I Kalmar har de valt att bjuda in landstingsstyrelsens politiker samt de lokala medierna. Dessutom kommer Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund att vara med.

– Att Anna-Karin Eklund är med när vi visar runt på våra laboratorier är en stor fördel. Det blir lite mer tyng i det vi säger när hon är med, säger Michelle Dobos Sandell, biomedicinsk analytiker och vice ordförande i Vårdförbundets avdelning i Kalmar.

Anna-Karin Eklund, politikerna och journalisterna kommer att få vara med på en rundvandring på mikrobiologen, patologen, klinisk kemi, och klinisk fysiologi. Eftersom årets tema på den internationella dagen för biomedicinska analytiker är cancer är det just metoder som sysslar med detta som kommer att visas.

– Vi vill visa att vi biomedicinska analytiker finns. Ibland känns det som att politiker och journalister inte känner till det, säger Michelle Dobos Sandell.

Även allmänheten kommer att få sin beskärda del. Hela förmiddagen kommer ett antal biomedicinska analytiker att finnas i länssjukhusets huvudentré för att göra reklam för yrket och de biomedicinska analytiker som arbetar på sjukhuset. Bland annat har de satt samman ett bildspel med fotografier där biomedicinska analytikerna på de olika avdelningarna är igång med olika arbetsmoment.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida