Hon blir ny rektor på Röda korsets högskola

Hon blir ny rektor på Röda korsets högskola
Louise Stjernberg blir ny rektor på Röda Korset Högskola. Foto: Rasmus Lindh/BTH

Louise Stjernberg lämnar Blekinge för det nya jobbet i augusti.

I dag är Louise Stjernberg dekan vid fakulteten för hälsovetenskaper vid Blekinge Tekniska Högskola. Hon har bland annat ansvar för att säkerställa kvaliteten i forskning och utbildning. Louise Stjernberg har också varit chef för hälsosektionen vid högskolan och ansvarat för sjuksköterskeprogrammet och det folkhälsovetenskapliga programmet.

Louise Stjernberg  är legitimerad sjuksköterska och har bland annat erfarenhet av krisberedskap och akutsjukvård samt har varit utbildare för Röda korset inom Första hjälpen. Hon har också gjort FN-tjänst i Libanon som officer/kompanisjuksköterska.

– Röda korsets högskola har ett väldigt bra rykte och den satsning och utveckling som nu sker inom utbildning, forskning och samverkan ligger väl i linje med samhällets behov, både nationellt och internationellt. Utvecklingen, tillsammans med att det är Svenska Röda korset, känns väldigt motiverande. Det här ska bli fantastiskt spännande och även såklart en utmaning, säger Louise Stjernberg i ett pressmeddelande.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida