Krympande sjuksköterskelöner i Storbritannien

Krympande sjuksköterskelöner i Storbritannien
Värdet av sjuksköterskelönerna i Storbritannien krymper. Arkivbild: Colourbox

Först frysta löner och nu en glupsk inflation som äter upp värdet av inkomsten. Snart har sjuksköterskor i Storbritannien lika lite pengar att röra sig med som för elva år sedan.

24 oktober 2011

Den som arbetar som sjuksköterska eller barnmorska i Storbritannien och har en årslön över 21 000 pund (mindre än 18 000 svenska kronor i månaden) har inte fått någon löneförhöjning i år och kommer inte heller att få det nästa år.

Lönefrysningen är ett led i Storbritanniens försök att få bukt med statens katastrofala finanser. Men effekten för sjuksköterskorna och vården börjar också likna en katastrof.

Varnar för bottennivåer

Yrkesorganisationen Royal college of nursing, RCN, har nyligen gått ut och varnat för att inflationen, alltså minskat penningvärde och stigande priser, bidrar till att sänka värdet på sjuksköterskornas löner till bottennivåer, skriver tidnigen Nursing Standard.

Enligt RCN har berörda sjuksköterskor förlorat omkring 1 000 pund i år (cirka 10 000 svenska kronor)  Utifrån prognoserna om fortsatt sjunkande penningvärde växer förlusten till 3 000 pund under nästa år. Värdet på sjuksköterskornas löner kommer då att vara de lägsta på elva år.

Inga löften om ökningar

Först i april 2013 kan sjuksköterskor och barnmorskor i Storbritannien räkna med lönepåslag, men hittills har inte regeringen aviserat att det kommer att handla om några större summor.

– Framtiden för sjuksköterskorna är väldigt osäker och det är oundvikligt att det här går ut över kvaliteten i vården, säger Josie Irwin från RCN till Nursing Standard.

Väljer andra jobb

En undersökning som organisationen nyligen gjort bland 8 000 medlemmar visar att Storbritanniens sjuksköterskor trivs allt sämre på jobbet. En tredjedel letar efter ett nytt arbete och bara 44 procent skulle rekommendera yrket till någon annan, jämfört med 59 procent för två år sedan.

Andelen som känner entusiasm över att gå till jobbet har sjunkit från 80 procent 2009 till 69 procent.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida