Norska Arbetsmiljöverket hårdgranskar sjukhusen

Norska Arbetsmiljöverket hårdgranskar sjukhusen
Arbeidstilsyn kontrollerar hur samverkan mellan arbetsgivare, fackförening och skyddsombud fungerar kring schemaarbetet. Illustration: Istockphoto

Det är inte bara i Sverige som tuffa arbetspass och underbemanning sliter på personalen. Den norska myndigheten pekar ut akutvården som ett problemområde.

2 september 2014

Norska Arbetsmiljöverket, Arbeidstilsyn, satsar i år på att syna arbetsmiljön på sju sjukhus i Norge. Arbeidstilsyn menar att just akutsjukvården har problem som försämrar arbetsmiljön. Det är underbemanning och skiftarbete, såväl som stora organisationsförändringar på vissa sjukhus.

Nu vill Arbeidstilsyn se hur arbetsgivarna samarbetar med fackföreningar och skyddsombud vad gäller bemanning och scheman.

– Vi kontrollerar om de är eniga och om deras scheman är försvarbara, både för ordinarie personal och de inhyrda. Det gäller även att de svenska, inhyrda, sjuksköterskorna inte arbetar för mycket, säger Edle Utaaker, projektledare och chefsingenjör på Arbeidstilsyn.

Svenska sjuksköterskor lockas av högre löner och vill ofta passa på att arbeta intensivt under perioder i Norge. Men i dag är arbetstiderna hårdare kontrollerade. Arbeidstilsyn kräver att sjukhusen följer arbetstidslagen. Sjukhus och bemanningsföretag är båda ansvariga för att arbetstidslagen följs.

– De kan inte skylla på varandra om de inhyrda sjuksköterskorna arbetar för hårt. Ett sjukhus har blivit dömt för att inte ha följt lagen och de har blivit mycket noggrannare nu, säger Harald Jesnes, förhandlingschef på Sykepleierforbundet.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida