Obama tackade sjuksköterskorna för stödet för sjukvårdsreformen

Obama tackade sjuksköterskorna för stödet för sjukvårdsreformen
President Barack Obama i Vita Huset. Foto: Pete Souza/White House

Jublande delegater på den amerikanska sjuksköterskeorganisationen ANA:s ombudsmöte mötte i veckan USA:s president Barack Obama. Han återgäldade med att tacka för sjuksköterskornas och ANA:s stöd för sjukvården och inte minst sjukvårdsreformen.

18 juni 2010

Barack Obama vände sig till de mer än ettusen delegaterna:

– Efter en lång och tuff fajt har vi lyckats genomföra en sjukvårdsreform, som kommer att göra stor skillnad för människor, sa han.

Presidenten framhöll att ANA:s stöd för en sjukvårdsreform inte är någon ny företeelse, och pekade på att ANA var den första organisationen inom hälso- och sjukvårdssfären som stödde programmet för sjukvård åt äldre (Medicare) som infördes i mitten av 1960-talet.

Bristerna i det hittillsvarande systemet

Barack Obama pratade om bristerna i det hittillsvarande systemet, som – enligt presidentens uppfattning – var mer ägnat åt att stödja försäkringsbolagens intressen än patienternas, sjuksköterskornas och övriga vårdgivares.

– Eftersom ni känner till bristerna i sjukvårdssystemet så väl har ni blivit så hängivna förespråkare för en reform, sade han.

Stöd till sjuksköterskeledda kliniker

Presidenten talade om de förändringar som kongressens beslut om en sjukvårdsreform kommer att innebära, bland annat att det statliga stödet för sjuksköterskeledda kliniker kommer att öka kraftigt. På så sätt ska man möte landets behov av primärvård.

– Min uppgift är att se till att vi har ett sjukvårdssystem som motsvarar det ni har arbetat för, sa Barack Obama till delegaternas ovationer.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida