UD avråder från resor till länder med ebola

Resor till Liberia, Sierra Leone, Guinea och norra Nigeria avråds, på grund säkerhetsläget. Samtidigt utreds ett misstänkt fall av ebola på Irland.

Det svenska utrikesdepartementet avråder nu från resor till alla länder i Västafrika som har drabbats av ebola, enligt UD:s webbsida. Det gäller Liberia, Sierra Leone, Guinea och norra Nigeria.

UD:s rekommendation är att inte resa till de länderna, men det är upp till varje enskild resenär att ta beslut om att ställa in eller skjuta upp sin resa.

Den som ändå planerar en resa bör förvissa sig om att det går att lämna landet igen. Flera flygbolag har dragit ned eller helt ställt in sina flygningar till de eboladrabbade länderna och en del länder i Afrika tar inte längre emot flyg därifrån. Det poängterar den svenska ambassaden i Guinea på sin webbsida.

Misstänkt fall på Irland

Samtidigt utreds ett misstänkt fall av ebola på Irland där en man har avlidit i ebolaliknande symtom. Prover har skickats för analys och kroppen hålls tills vidare isolerad på Letterkenny General Hospital dit den fördes på torsdagen.

Mannen avled i det irländska grevskapet Donegal efter en arbetsresa till Sierra Leone för några veckor sedan, skriver BBC News på sin webbsida.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida