Ambulans väcker uppmärksamhet i sociala medier

Ambulans väcker uppmärksamhet i sociala medier
Ambulansen vars registreringsskylt fått många att sprida bilden på internet. Foto: Lajkat/Aftonbladet

En ambulans med en ovanlig registreringsskylt har väckt uppmärksamhet i sommar. "Skulle man verkligen vilja åka i den där?" skriver en läsare. Men personalen själva tar det med ro.

Det är den ödesmättade registreringsskylten DOG 937 som gör att ambulansen har blivit en klickraket på nätet, trots att den är flera år gammal. Redan hösten 2012 köptes bilen in till ambulansstationen i Katrineholm och togs emot med glädje av personalen.

– Vi tänkte inte så mycket på skylten, utan vi blir glada när vi får en ny bil, säger Lars Lövgren som arbetar på ambulansstationen.

Bilister tog bilder

Ganska snart började bilder på registreringsskylten valsa runt på nätet efter att förvånade bilister tagit bilder på den. Men det var först när Aftonbladets viralsajt Lajkat, som samlar på uppmärksammade bilder, filmer och artiklar, plockade upp den som spridningen tog riktig fart.

Under rubriken ”14 svenska registreringsskyltar som får trafiken att stanna upp” hamnar ambulansen från Katrineholm på första plats med kommentaren ”Kanske inte den mest hoppingivande skylten att ha på en ambulans..” Detta som en anspelning på de ofta allvarliga fall som ambulanspersonal åker ut på.

På fjärde plats kommer en polisbil i Göteborg med registreringsskylten BUS 131.

Har en alternativ tolkning

Lars Lövgren, som kört den uppmärksammade ambulansen fler gånger än han kan minnas, märker dock inte av så mycket reaktioner när han är ute på jobb.

– Det är någon enstaka gång som någon har kommenterat det och då har jag sagt att det står ju dog. Hund, på engelska, säger han med ett skratt.

I Örnsköldsvik rullar en ambulans med en något gladare registreringsskylt. Den lyder KRY 208.

KRY 208

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida