Sjuksköterska lade ut bilder på nedsövd patient på Facebook

Narkossjuksköterskan poserade bredvid en nedsövd patient. Sedan lade han ut bilderna på Facebook. — Vi ser mycket allvarligt på det här, säger informatören Pernilla Augustsson till nyhetsbyrån TT.

Södra Älvsborgs sjukhus i Borås fick vet att bilderna fanns ute på Internet först efter att tv–kanalen tog kontakt. Detta trots att flera kolleger, varav minst en läkare, var inne på Facebooksidan och skrev kommentarer. Igår, måndag, togs bilderna bort.

– Det är ett allvarligt brott mot patientsekretessen och patientintegriteten och vi ska nu göra en utredning. Sådant ska inte ske hos oss, säger Pernilla Augustsson till TT.

Poserade bakom patienten

Bilden visade hur sjuksköterskan poserade bakom en nedsövd patient i det nybyggda T–huset på Södra Älvsborgs sjukhus. Den lades upp på sjuksköterskans egen sida på Facebook, en nätverkssajt på Internet.

Den drabbade patienten har identifierats och kommer att kontaktas av sjukhuset.

Det är inte klart ännu vad som ska hända med sjuksköterskan som uppges vara ångerfull. Han är inte avstängd från jobbet utan personalavdelningen ska tillsammans med mannens chefer reda ut vad som har hänt.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida