Tre varnade för läkemedelslagret i Landskrona

Tre varnade för läkemedelslagret i Landskrona
Ytterligare tre sjuksköterskor har varnats för att de var med och byggde upp ett olagligt lager av läkemedel. Foto: Colourbox

Ytterligare tre sjuksköterskor drabbas nu av påföljder efter affären med det olagliga läkemedelslagret i Landskrona.

14 juni 2010

I våras uppdagades det att två sjuksköterskor byggt upp ett otillåtet lager med narkotikaklassade läkemedel på ett äldreboende. Medicinerna hade de tagit från avlidna personer och syftet var att behövande patienter skulle slippa vänta på att få sina läkemedel.

”Kraftig markering

De två sjuksköterskorna avskedades. Nu har tre andra sjuksköterskor fått varsin varning eftersom de, enligt arbetsgivaren, varit medvetna om att man hanterade läkemedlen på det här sättet och också aktivt medverkat genom att använda mediciner ur lagret.

– Det är en kraftig markering från arbetsgivaren om att det där inte är tillåtet, säger Charles Musonda, personalansvarig på omsorgsförvaltningen, till Helsingborgs Dagblad.

Går inte vidare med varningarna

När det gäller de två avskedade sjuksköterskorna har Vårdförbundet haft en tvisteförhandling med arbetsgivaren, kommunen. Vårdförbundet tycker inte att det finns rättslig grund till avsked och därför kan det bli centrala förhandlingar i ärendet.

Vårdförbundet ska enligt Helsingborgs Dagblad inte gå vidare med varningarna till de tre nu aktuella sjuksköterskorna, även om man inte är enig med arbetsgivaren.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida