Dålig koll på privatföretagen

Vårdförbundet har ettbra avtal med Vårdföretagarna, men dålig koll på hur det följs av de privata arbetsgivarna.?

30 november 2011

Största skillnaden mellan privat­avtalen och Vårdförbundets avtal med Sveriges kommuner och landsting är att privat­anställda har rätt till förstärkta lönesamtal om de inte får någon motivering till sin lön. Dessutom kan facket begära centrala löneförhandlingar om arbetsgivare inte följer avtalet.?

— Vårdföretagarnas avtal är bättre och jag upplever att arbetsgivarna inom den privata världen har mer koll på avtalen än vad man har inom SKL, säger Camilla Henningsson, vice avdelningsordförande för Vårdförbundet i Halland.

Under hösten fick hon veta att löneprocessen fungerade dåligt på ett privat sjukhus i regionen. Det ledde till förstärkta lönesamtal. Resultatet blev knapert (lönepåslaget steg med 0,2 procent till 2,2 procent) men Camilla Henningsson ser det som positivt att arbetsgivaren fick upp ögonen för avtalet och Vårdförbundet.

I en första utvärdering av löneavtalen 2011 framgår det att många avdelningar har dålig koll på de privata arbetsgivarna och lägger mindre tid på privatanställda medlemmar.?Camilla Henningsson håller med. I Halland har man överraskats av explosionen av privata vårdföretag.

— Vårdförbundet har en organisation riggad för kommuner och landsting. Det här blir en viktig fråga när förbundet organiseras om.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida