Flygbladsutdelning i Stockholmstrafiken

I morse fick resenärerna i Stockholms kollektivtrafik ett flygblad i handen som berättade vad Vårdförbundets medlemmar gör för dem.

18 mars 2008

I dag har även Vårdförbundets avdelning i Stockholm haft en manifestation med flygbladsutdelning. Utplacerade på elva strategiskt utvalda tunnelbanestationer överräckte de förtroendevalda flygblad som berättar vad Vårdförbundets medlemmar gör: ”Vi röntgar och kontrollerar bilderna av ditt brutna ben. Vi ger råd vid graviditeter och assisterar vid förlossning. Vi finns med dig dygnet runt och i livets alla skeden”.

Bland allmänheten fanns stor förståelse för löneprotesten. ”På tiden att ni uppvärderas”, var en vanlig reaktion. Bara vid Flemingbergs station söder om Stockholm skrev 450 personer på en namnlista som stöder kravet på högre löner.

Namnlista till arbetsgivarna

Nästa vecka är det dags för steg två i manifestationen, berättar Anette Johansson, vice ordförande i avdelning Stockholm.

– Vi skickar runt en namninsamlingslista som kräver stopp för lönediskriminering av högskoleutbildade kvinnodominerade yrkesgrupper i vården. Det är samma budskap som de har haft i Östergötland och Uppsala. Den 26 mars ska listan skickas till arbetsgivarorganisationen Sveriges kommuner och landsting för att påverka dem att anta ett bra avtal.

Anette Johansson märker ett stort engagemang bland medlemmarna.

– Det finns en stark vilja bland dem att nu måste något ske. De börjar inse vilka det är som har pengarna och riktar sin ilska mot arbetsgivarna, säger hon. 

 

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida