Jag fick lägre lön efter utbildningen

När jag efter tre års högskoleutbildning gick tillbaka till mitt gamla jobb erbjöds jag en lön som var lägre än den jag hade innan jag började utbildningen.

5 oktober 2007

Löneavtalet innebär att Vårdförbundet har rationaliserat bort de fackligt förtroendevaldas  möjlighet att påverka och kritisera arbetsgivarens fördelning av lönepotten. Trots intentionerna om individuella löner grundade på arbetsinsatser så fungerar avtalet i praktiken så att arbetsgivaren får en lönepott på 2-3 procent som sedan fördelas till sjuksköterskorna.

Skillnaden i dag är att arbetsgivaren efter summariska lönesamtal sitter och fördelar pengarna utan att någon besvärlig fackförening  lägger sig i. I dagens kärva ekonomiska läge är det inte  realistiskt att tro att arbetsgivarna ska lägga mer pengar på löner än de är tvingade att göra. Dessutom har vi inte längre förmånen att vara ett bristyrke – åtminstone inte i Västerbotten.

För att belysa lönesitua­tio­nen kan jag beskriva min egen utveckling. Jag utbildade mig till sjuksköterska bland annat för att Socialstyrelsen ändrade delegeringsmöjligheterna för ambulanssjukvårdare. När jag efter tre års högskoleutbildning gick tillbaka till mitt gamla jobb så erbjöds jag en lön som var lägre än den jag hade innan jag började utbildningen.

Arbetsgivaren lönesatte mig som ny sjuksköterska trots 30 års erfarenhet av ambulansjobbet.

Efter hårda strider lyckades jag få en bättre lön, men faktum kvarstår – med Kommunals löneutveckling de senaste åren skulle jag tjäna mer på ambulansen
i dag om jag inte utbildat mig till sjuksköterska. Nu har jag visserligen bytt jobb till en arbetsplats med högre lönenivå men grundproblemet kvarstår.

Om inte Vårdförbundet säger upp det nuvarande löneavtalet i höst så tvingas jag lämna min post som förtroendevald för Vårdförbundet. Jag kan inte stå som officiell representant för ett fackförbund som har ett så uselt löneavtal och vägrar inse det. Fackligt arbete handlar inte bara om löner men det är nog ändå den viktigaste frågan i det fackliga arbetet.

Jag kommer inte att säga upp mitt medlemskap i Vårdförbundet eftersom jag tycker att det är viktigt att tillhöra en fackförening och Vårdförbundet är ju min fackförening. Däremot vet jag att många av mina arbetskamrater funderat på att säga upp sitt medlemskap av missnöje med framför allt Vårdförbundets löneavtal.

Jag brukar med »en dåres envishet« hävda vikten av att vara med i facket men är ändå rädd att Vårdförbundet kommer att tappa många medlemmar om inte löneavtalet sägs upp.

– Staffan Lindgren, facklig förtroendevald sjukvårdsrådgivningen, Västerbotten

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida