Kampen för rättvis lön gav uppemot tio procent

Vi har fått det bästa avtalet någonsin. Det säger en glad Camilla Mellander, barnmorska på Universitetssjukhuset Mas i Malmö.

5 oktober 2007

Under våren ledde Camilla Mellander, förtroendevald barnmorska på universitetssjukhusets förlossningsavdelning, ett löneupprop. Barnmorskorna protesterade mot låga löner och dålig löneutveckling. Nu har de fått ett genomsnittligt lönelyft på 5,5 procent. Lönepåslaget ligger mellan 2,3 och 10,6 procent.

– Vi tyckte det var orättvist att den som hade arbetat i 30 år hade nästan samma lön som en nyanställd barnmorska. Det här ser jag som ett slags första förband, säger Camilla Mellander.

Innan löneuppropet tog fart stod valet mellan att sluta eller att försöka göra något åt de låga lönerna. De valde kamp. Argumenten talade för sig själva: ingångslönerna var låga, lönespridningen i det närmaste obefintlig och lönesättningen dessutom orättvis. En nyanställd barnmorska tjänade 24 000 kronor i månaden, den med 30 års erfarenhet tjänade 25 500.

– När det första låga lönebudet kom brydde sig cheferna inte ens om att komma med det till oss. I stället vände de sig till sjukhusledningen för att få upp summan.

Rolig process

Camilla Mellander, som inte har lång erfarenhet som förtroendevald, tycker att det har varit roligt att ha varit med i den här processen. De hade låga löner jämfört med andra barnmorskor i regionen, nu börjar de komma i kapp.

– Det lönar sig att vara målinriktad. Det hade vi inte trott, säger hon.

Pia Arndorff, ordförande för Vårdförbundets avdelning i Skåne, är också glad för barnmorskornas skull.

– De har jobbat hårt för det här och resultatet är bra, men även om tio procent låter mycket så blir det inte så stora summor på våra löner. Det här är ett första steg och arbetet för rätt lön och större lönespännvidd måste fortsätta.

Stort missnöje

På många håll i Skåne har de ännu inte kommit i gång med löneförhandlingarna och missnöjet bland medlemmarna är stort.

– Trots att lönediskussionerna inte har börjat så har arbetsgivaren gått ut med ett procenttal på omkring tre procent. Det gör att medlemmarna inte tror att de kan påverka, säger Pia Arndorff.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida