Karlshamn satsar extra på sjuksköterskornas löner

700 kronor mer per månad. Utöver årets lönepåslag. Det kan sjuksköterskor och skolsjuksköterskor i Karlshamns kommun glädjas åt.

I tisdags klubbade kommunstyrelsen i Karlshamn igenom att kommunens sjuksköterskor och skolsjuksköterskor ska få 700 kronor mer i lönekuvertet i år. I praktiken var det hela en formalitet eftersom beslutet redan var fattat och pengarna hunnit bakas in i årets lönehöjning.

– Vi har alltid fört bra samtal med våra fem kommuner i länet, och särskilt Karlshamn och Sölvesborg har varit bra på att lyssna och ta till sig våra argument för högre löner och specialistutbildningar, kommenterar Anna-Lena Bylund, ambulanssjuksköterska och vice avdelningsordförande i Vårdförbundets lokalavdelning i Blekinge.

Satsningen på sjuksköterskor och skolsjuksköterskor i form av 700 kronor extra i lönekuvertet gör att årets lönehöjning för deras del hamnar på i genomsnitt 4,2 procent.

Kommunstyrelsen i Karlshamn har sedan tidigare avsatt en miljon kronor till särskilda personalpolitiska satsningar. Den aktuella satsningen tar 327 000 av dessa i anspråk.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida