Tusentals namn samlas in i Stockholm

På listor med kravet Stoppa lönediskrimineringen samlas just nu tusentals namn in utanför Karolinska sjukhusets huvudentréer i Huddinge och Solna.I Halmstad demonstrerar Vårdförbundets medlemmar för att medvetandegöra hallänningarna om lönediskrimineringen.

25 mars 2008

Förra veckan inleddes namninsamlingsaktionen i Stockholm med att medlemmar stod vid pendeltågs- och tunnelbanestationer med listor och samlade in namn från allmänheten. Samtidigt lät förtroendevalda listor cirkulera på arbetsplatser runt om i länet.

I morse kl 6.30 ställde man sig utanför huvudentréerna till Karolinska sjukhusets båda delar, i Huddinge och Solna. Redan nu har man fått tusentals namn, och räknar med att få många till under resten av dagen – insamlingen pågår nämligen till kl 21.30 i kväll.

– Just nu har jag listor med 1 200 namn på mitt bord, berättar Marianne Kock, ordförande i Vårdförbundets sektion i Huddinge.

Hon ska vara kvar till tio i kväll och samla ihop hela bunten med namninsamlingslistor.

– Sedan ska jag stå på pendeltågstationen i Östertälje i morgon bitti och samla in fler namn – och andra förtroendevalda kommer att stå på andra ställen, berättar hon.

Listorna ska sedan lämnas vidare till Stockholmsavdelningens styrelse. Styrelsen möts i morgon eftermiddag.

På onsdag ska listorna lämnas över till ansvariga politiker i Stockholms läns landsting.

I kväll genomför också Vårdförbundets avdelning i Halland en demonstration i Halmstad. Efter samling vid Halmstads teater kl 17.30 kommer demonstrationståget att gå till Stora torg, där det blir samling och tal.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida