Tvåårsavtal i Gävleborg ger tio procent

Lönerna för 2008 och 2009 kommer att höjas med minst tio procent i snitt för Vårdförbundets medlemmar i landstinget i Gävleborg. Löneökningen träder i kraft den 1 november.

16 oktober 2008

Det är en relativt nöjd Gunilla Nordström, ordförande för Vårdförbundets avdelning i Gävleborg, som kommenterar den överenskommelse som nu är klar för de landstingsanställda i Gävleborg.

– När vi hade klarat av den sista stötestenen – att man skulle ta beslut om löneökningarna för de specialist- och funktionsutbildade ute i verksamheten – kunde vi skriva på, säger hon.

2 300 kronor

Gävleborg ligger en bit under medel i landets löneliga. Omräknat i kronor ger överenskommelsen runt 2 300 kronor per individ. Fördelningen görs sedan lokalt.

Den 1 november höjs också lägstlönerna till 21 100 kronor, för dem som har arbetat ett år i yrket.

– Tyvärr lyckades vi inte med att få lägstlönerna att inte ingå i det totala löneutrymmet. Vi räknar med att det handlar om cirka 0,5 procent som går till dem.

Hon säger sig dock ha fått signaler från de förtroendevalda ute i organisationen att medlemmarna är relativt nöjda med avtalet.

Kommunerna besvärliga

På kommunsidan är det besvärligare. Alla de tio kommunerna är inriktade på ettårsavtal, och flera av dem ser de fyra procenten i det centrala avtalet som ett tak snarare än som ett golv.

– Men det som är mest besvärligt i diskussionerna med kommunerna är att de har en helt annan syn på våra yrkesgrupper och värderingen av deras kompetens än vi. Det är som om vi vore på olika planeter.

Det arbetsvärderingsverktyg som flera av kommunerna använder leder till att icke akademiska yrken i vissa fall värderas högre än sjuksköterskornas.

– De har heller ingen aning om att exempelvis skolsköterskor har en vidareutbildning. Vi har en lång väg att gå för att få dem att förstå innebörden av avtalet, säger Gunilla Nordström.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida