Gör podden hon själv vill höra

Gör podden hon själv vill höra
Medicinpodden med Richard och Rebecca Levi hittar du på Itunes eller medicinpodden.libsyn.com

Läkarstudenten Rebecca ?Levi saknade en podcast ?om symtom och diagnoser. Hon tog sin ?pappa till hjälp och ?gjorde en egen.

30 november 2016

Varför gör du en podd, du tar ju läkarexamen efter nyår?
— Jag saknade en medicinsk podd. Jag pendlar själv med tåg och ville kunna utnyttja tiden till att lära mig mer om medicin utan att alltid sitta och läsa. Ronden finns, men jag ville ha en mer handfast resonerande.

Vad handlar podden om?
— Den har ungefär två avsnitt om varje stor symtomgrupp, som huvudvärk, yrsel eller bröstsmärta. Jag och min pappa Richard Levi pratar oss fram till diagnoser. Vi strukturerar samtalen utifrån en bok om symtom och diagnoser som han skrivit med en kollega.

Vilka riktar sig podden till?
— All vårdpersonal som är intresserad. Vi har till stor del fått positiv feedback från sjuksköterskor. Det är de som jobbar i ambulansen och i triagen på akutmottagningar och gör en första bedömning.

Varför gör du podden just med din pappa?
— Jag är ny som läkare och han har 30 års erfarenhet, är neurolog och professor i rehabiliteringsmedicin. Vi kompletterar varandra i podden. Vi pratar ändå alltid medicin när vi träffas. Det är roligt att göra podden ihop.

Berätta något man kan lära sig?
— Ett exempel från avsnitten om huvudvärk är att hastigt tillkommande kraftig huvudvärk är en varningssignal där hjärnblödning i första hand måste uteslutas.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida