alternativmedicin

Granskning visar stora brister på Vidarkliniken

Granskning visar stora brister på Vidarkliniken
Vidarkliniken i Järna bedriver antroposofisk vård och rehabilitering. Arkivbild: Mostphotos

Antroposofernas avtal med Stockholms läns landsting kommer inte att förlängas.

Landstinget har ett avtal med Vidarkliniken som gör att patienter kan komma dit för rehabilitering. När verksamheten nu utvärderats av landstinget visar det sig att det finns stora brister.

– Man grundar inte sin verksamhet på skolmedicin utan det är alternativmedicin som dominerar. En annan brist är journalföringen. Det kan låta byråkratiskt, men det handlar om patienternas säkerhet, säger landstingsrådet Anna Starbrink till Ekot.

Antroposofisk vård och rehabilitering

På torsdagseftermiddagen bekräftade Anna Starbrink (L) att avtalet med Vidarkliniken, som går ut i mars nästa år, inte kommer att förlängas.

Vidarkliniken i Järna erbjuder antroposofisk vård och rehabilitering inom stressrelaterad psykisk ohälsa, långvariga omfattande smärttillstånd, svåra somatiska och kroniska invärtesmedicinska sjukdomar samt cancer. De säger sig ha ”en unik kombination av skolmedicin och antroposofisk läkekonst”.

Vidarklinikens svar på den kritik som framförts i landstingets granskning av deras verksamhet är att journalbristerna är åtgärdade och att personalen har rätt utbildning för den behandling man erbjuder, uppger Ekot.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida