Ny webbtjänst visar kroppen i 3D

Ny webbtjänst visar kroppen i 3D

Google har tagit fram en webbtjänst om människokroppen som kan användas när en läkare eller sjuksköterska exempelvis vill förklara en viss behandling för sin patient.

17 januari 2011

Genom att använda webbtjänsten Google Body blir det möjligt att göra detaljstudier av människokroppen direkt i datorn. Tjänsten är under utveckling och än går den till exempel inte att använda med webbläsare Internet Explorer eller Safari. På sidan kan du däremot ladda ner andra webbläsare för att testa tjänsten.

När tjänsten öppnas dyker en bild av kroppen upp. Vilken del man vill studera – skelettet, musklerna, blodomloppet eller nervsystemet – väljer man med musen eller med bildskärmens reglage. Det går att få engelska namn på kroppsdelar och det finns en sökfunktion som zoomar in det organ man söker på.

Google Body är än så länge under utveckling. Enligt Ny Teknik kan webbtjänsten till exempel användas när en läkare ska förklara resultatet av en behandling för patienten. Eller när en patient ska förberedas inför en behandling. Men självklart kan även andra yrkesgrupper som sjuksköterskor och barnmorskor ha nytta av tjänsten när de vill förklara för en patient vad som händer i kroppen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida