100 000 kronor till lokala projekt

Tre vårdenheter i Helsingborg, Linköping och Tyresö får dela på 100 000 kronor ur Vårdförbundets "Karin Olssons fond".

2 oktober 2003

Förlossningsavdelningen vid Helsingborgs lasarett får störst del av kakan ? 60 000 kronor. Pengarna ska användas för att svetsa samman personalen och stärka samarbetet med andra verksamheter.

Av resterande 40 000 kronor får barnkirurgen vid Linköpings universitetssjukhus 30 000 kronor för att förbättra samarbetet med anestesin, operation, kirurgkliniken och öppenvården. Björkbackens äldrecentrum i Tyresö får 10 000 kronor för att utbilda en handledare i taktil massage.

Det var i februari i år som Vårdförbundet inrättade ”Karin Olssons fond” och förbundsstyrelsen anslog då 100 000 kronor. 37 ansökningar fanns när stipendier nu skulle delas ut för första gången. Framförallt är det barnmorskor och sjuksköterskor i äldrevården som sökt stipendierna som är tänkta att gå till medlemmar som ”vill tänka nytt, utveckla idéer, ta initiativ för att starta och/eller genomföra praktiskt-strategiskt utvecklingsarbete”.

Andra viktiga målsättningar för de projekt som beviljas pengar är att förbättra arbetsorganisation och ledning och att projektet ska leda till bättre samarbete mellan olika yrkesgrupper och/eller verksamheter. Det är framförallt därför som förlossningsavdelningen i Helsingborg nu får 60 000 kronor.

 

 

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida