Ambulanssjuksköterska tvingades in i privatbil för att vårda sjuk

Ambulanssjuksköterska tvingades in i privatbil för att vårda sjuk
Ambulanssjuksköterskan var på väg till sjukhuset med en patient när ambulansen plötsligt stoppades av en privatbil. Sjuksköterskan tvingades in i bilen där det fanns en allvarligt sjuk person, Arkivbild: Anders Olsson

Stoppades på väg till sjukhus med sjuk patient.

Vid tretiden natten till torsdagen var en av Falcks ambulanser i södra Stockholm på väg till sjukhus med en patient när plötsligt en privatbil ställde sig i vägen och tvingade ambulansen att stanna.

Ambulanssjuksköterskan blev indragen i privatbilen där det enligt uppgifter från Falck ambulans fanns en person som var i ett allvarligt tillstånd. Privatbilen körde sedan vidare till ett sjukhus där den sjuka personen lämnades över till vården och ambulanssjuksköterskan släpptes fri.

Lotta Smith, kommunikationsansvarig för Falck Sverige, berättar för tidningen Dagens Medicin att ingen av Falcks anställda skadades fysiskt och att de efter omständigheterna mår väl.

Den person som låg i ambulansen var vid tillfället stabil och transporterades av den övriga ambulanspersonalen till sjukhuset.

Händelsen är anmäld till Arbetsmiljöverket och har polisanmälts som olaga frihetsberövande.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida