Anilita-konkursen polisanmäld

Konkursförvaltaren för bemanningsföretaget Anilita kommer med stor sannolikhet att överlämna ärendet till ekobrottsmyndigheten. En anmälan har dessutom tidigare lämnats in av en av de anställda sjuksköterskorna.

11 november 2004

Turerna kring bemanningsföretaget Anilitas konkurs fortsätter. En av de anställda sjuksköterskorna har polisanmält företaget. Det mesta talar också för att även konkursförvaktaren kommer att överlämna ärendet till polisen.

? Om det finns en brottsmisstanke ska vi lämna över konkursen till ekobrottsmyndigheten. Som det ser ut nu kommer vi att göra det nu under november. Vi har redan haft kontakter med ekobrottsmyndigheten så de känner till Anilitaärendet, säger konkursförvaltaren, advokat Hans Bridal.

Svårt att få tillbaka pengarna

Enligt Hans Bridal kommer det att bli svårt att få ut pengarna som försvunnit från företaget efter det att Anilitas grundare Anita Bruse sålde sitt företag i somras.

Var pengarna finns i dag vet ingen. Konkursförvaltaren har inte lyckats få kontakt med den man som köpte företaget av Anita Bruse, varken via telefon eller brev. Däremot har man kontakt med den nuvarande ägaren, som tog över företaget en kort tid senare av den förste köparen,

? Vi ska träffa honom, men han vet förmodligen ingenting, säger Hans Bridal.

Samma personer i ett annat ärende

Hans advokatbyrå har för övrigt ett annat ärende med samma personer inblandade. Även där köptes ett företag av samma person som tog över Anilita. En kort tid senare kom Anilitas senaste ägare in i det företagets styrelse.

Konkursförvaltaren har inte heller lyckats få tag i Anilitas bokföring för 2004. Anita Bruse lämnade över den till den nye ägaren och sedan dess är den försvunnen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida