Arbetsgivarna: Vi hoppas att Vårdförbundet tar sitt ansvar

Sveriges kommuner och landsting avvaktar nu hur Vårdförbundet kommer att agera. "Vi hoppas att förbundet tar sitt ansvar och medverkar till att ett nytt avtal kan nås," säger förhandlingsdelegationens ordförande i ett pressmeddelande.

Sveriges kommuner och landsting. SKL, godtog medlarnas slutbud.  

– Vi accepterade medlarbudet trots att förslaget att lägga in en lägstlön skulle minska lönespridningen bland Vårdförbundets medlemmar och försvåra den lokala lönebildning som vi uppfattat att både vi och Vårdförbundet vill ha. Men för att vi skulle nå en överenskommelse godtog vi förslaget som också signalerar en värdering för Vårdförbundets medlemmar utifrån deras utbildning, säger Ingela Gardner Sundström, ordförande i förhandlingsdelegationen på SKL i pressmeddelandet från arbetsgivarorganisationen.

Övriga löneökningar som finns i budet ligger i linje med övriga avtal som vi slutit i denna avtalsrörelse, enligt Ingela Gardner Sundström.

SKL avvaktar nu hur Vårdförbundet väljer att agera.

– Vi hoppas att Vårdförbundet tar sitt ansvar och medverkar till att vi kan nå ett nytt avtal, säger Ingela Gardner-Sundström vidare i pressmeddelandet.

Avtalet löper ut i morgon den 31 mars. 

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida