Hyllning

Barnen tackade med teckningar: ”Ni är verkligen bäst”

Barnen tackade med teckningar: ”Ni är verkligen bäst”
Klass 3 A i Strömsbro skola har skickat hälsningar till personalen i covidvården på Gävle sjukhus. Foto: Region Gävleborg

På Gävle sjukhus har personalen i covidvården fått värdefull uppmuntran, i form av brev och teckningar från barnen i klass 3 A på Strömsbro skola. ”Det var väldigt berörande – det syntes att de verkligen hade kämpat för att göra sitt allra finaste”, säger Jenny Wennberg, intensivvårdssjuksköterska.

Gävleborg har varit hårt drabbat av pandemin, i synnerhet under andra och tredje vågen. Vårdpersonalen har fått jobba hårt.

Jenny Wennberg, sjuksköterska på intensivvårdsavdelningen. Foto: Privat.

– Det var jättefint och väldigt berörande att få de här hälsningarna. Det är ändå ganska små barn som lagt ner så mycket tid och energi – de har skrivit lite om sig själva och vad de vill bli när de blir stora, och fina ord om sjukvården och vilka hjältar vi är, säger Jenny Wennberg.

Kollegan Rasmus Hedblom, sjuksköterska på infektionsavdelningen, håller med.

– Det känns ju jättekul att få uppskattning från ett så oväntat håll. Att skolbarn tänker på vad vi gör, att de uppfattat det. Det var en jättepositiv överraskning.

Rasmus Hedblom, sjuksköterska på infektionsavdelningen. Foto: Privat.

”Kan ni tänka er att ni räddar liv? Ni är verkligen bäst!”, skriver ett av barnen i sitt brev.

Nu sitter alla hälsningarna uppsatta inne på iva- och infektionsavdelningarna. På grund av det rådande läget kunde skolbarnen tyvärr inte själva komma och lämna över sina verk men på Region Gävleborgs sajt finns en film där man ser vårdpersonalen ta emot teckningarna.

– Det är så roligt att bli påmind om att man fortfarande tänker på oss. Ibland känns det som att världen bara rullar på och att pandemins allvar liksom bleknar med tiden. Men vi kämpar ju fortfarande i det – eftersom man är sjuk så lång tid kommer vi fortfarande ha belastning lång tid framöver även när det minskar ute i samhället, säger Jenny Wennberg.

– Vi uppskattar verkligen att de tänker på oss. Det får en att orka kämpa lite till, säger Rasmus Hedblom.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida