Brinner för yrket

Brinner för yrket

Eliza Trujillo och Lisette Nordh-Paananen blandar humor, kärlek och allvar när de delar med sig av erfarenheter från vården i sin podd.

2 augusti 2017

 
Varför gör ni en podcast??

— Sjuksköterska är världens bästa yrke, som vi vill uppmärksamma. Vi är bästa vänner och vill dela med oss av vårt gemensamma intresse — yrket.?

Vilka är ni?

?— Lisette är sjuksköterska inom gynekologi och Eliza inom kardiologi. Vi älskar känslan av att göra skillnad, de spännande mötena och vetskapen om att ingen dag är den andra lik. Vi ogillar sjuksköterskebristen, som innebär utarbetad personal och minskad patientsäkerhet.?

Vilka ämnen pratar ni om?

?— Samtalen handlar mycket om yrkesstolthet. Vi diskuterar och kastar oss mellan ytterligheterna. Det kan vara: Hur känns det att få cancer? Hur tar man sig ur anorexia nervosa? Hur känns det att rädda livet på någon med hjälp av sms-livräddarna? Men vi blandar också in humor och personliga historier från vardagen.

?Hur gör ni för att få med lite äldre ?sjuksköterskors erfarenheter??

— Vi kan alla lära oss av varandra. Prestiglöshet är vårt mantra. Man kommer aldrig att bli fullärd, vilket är charmen med yrket. Vi har ett avsnitt där vår tidigare kollega, som arbetat 30 år som sjuksköterska, är med.?

Hur gör ni er podcast?

?— Vi spelar in hemma eller där gästerna önskar. Vi har startat från scratch vad gäller mikrofoner och redigeringsprogram. Det tar tid och är inget man slänger ihop på en kvart, men det är roligt och ett tillfälle att umgås.

Om podden

Sköterske­podden
Eliza Trujillo och Lisette Nordh-Paananen
via itunes, acast m m

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida