Solidaritet

Tomten finns på BVC i Blackeberg

Tomten finns på BVC i Blackeberg
Barnmorskan Kerstin Gundel och barnhälsovårdssjuksköterskorna Camilla Pehrzander Hagebris, Hilda Henze, Victoria Serrander och Ida Anlen Widsell har samlat in och delat ut julklappar åt barnen.

För fjärde året i rad har Capio barnavårdscentral och barnmorskemottagning i Bromma/Blackeberg samlat in gåvor och delat ut julklappar. Så att även föräldrar som inte har det så gott ställt får möjlighet att ge sina barn en klapp från tomten.

23 december 2019

– Hittills har vi bara fått positiv feedback från våra familjer, säger barnhälsovårdssjuksköterskan Hilda Henze.

Hon och hennes sjuksköterskekolleger Victoria Serrander, Camilla Pehrzander Hagebris och Ida Anlen Widsell samt barnmorskan Kerstin Gundel har sedan i november använt raster och annan ledig tid åt att slå in gosedjur, pussel, pärlplattor, bilar, dockor och andra saker som besökare och andra engagerade har skänkt till barnavårdscentralen.

Ida Anlen Widsell, Victoria Serrander och Hilda Henze har sedan november använt raster och annan ledig tid åt att slå in julklappar som skänkts av besökare.

Sedan första advent har uppskattningsvis 300 julklappar placerats under granen, där vem som helst sedan har kunnat ta med sig ett paket hem åt sitt barn.

 Nytt och begagnat

Paketen har varit märkta av personalen så att föräldrarna fått veta vad de innehåller. Vissa saker har varit nya, andra begagnade. Personalen har varit noga med att rensa bland gåvorna så att inte några trasiga saker hamnat under granen.

På barnavårdscentralen är cirka 1 200 barn listade. Men det är inte bara deras föräldrar som kunnat komma förbi och hämta ett paket utan vem som helst, vilket barnavårdscentralen också talat om på sin Facebooksida och i andra grupper på nätet.

– Blackeberg är ett blandat område där det finns många som har det gott ställt men även en hel del som har det väldigt svårt ekonomiskt. Vi kontrollerar inte vilka som tar med sig paket utan litar på att det är människor som har ett behov som gör det, Hilda Henze.

Nästan allt gått åt

När Vårdfokus pratade med Hilda Henze veckan före julafton hade så gott som samtliga paket gått åt.

– Om vi vetat om att en familj har det svårt ekonomiskt och föräldrarna varit försynta har vi själva plockat ut några saker som vi gett dem i samband med att de har varit på besök hos oss, säger hon.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida