Corona och cancer

Corona och cancer

En podd om cancer #23 Så påverkar corona cancerpatienterna Akademiska sjukhusets podcast för dem som lever med cancer — drabbade eller anhöriga

11 augusti 2020

Vad bör man som cancerpatient tänka på när det gäller coronaviruset? Hur kommer cancervården att påverkas av det ansträngda läget i sjukvården? Det är frågor som diskuteras i ett avsnitt av En podd om cancer.

Avsnittet spelades in i slutet av mars, när Sverige var i början av pandemin. Sjuksköterskan Lotten Blomqvist leder programmet och Hans Hagberg, docent och överläkare på onkologen på Akademiska sjukhuset, är inbjuden som gäst. Många olika aspekter avhandlas. De pratar exempelvis om cancerpatienters oro för att smittas och bli allvarligt sjuka, men även om hur sjukvårds- systemet kan komma att påverkas med uppskjutna behandlingar och hårdare prioriteringar som följd. Hans Hagberg påpekar att cancervården kan försämras om situationen pågår under en längre tid. Vad skulle han säga i dag — när flera månader gått och pandemin är långt ifrån över?

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida