Edel Karlsson Håål ny chefsförhandlare

Efter mer än två decennier på Läkarförbundet ? de sista åren som förhandlingschef ? byter Edel Karlsson Håål uppdragsgivare men inte bransch. Från den 1 april blir hon Vårdförbundets chefsförhandlare.

8 januari 2004

Vårdförbundets ordförande Eva Fernvall är mycket nöjd med att få Edel Karlsson Håål som chefsförhandlare till Vårdförbundet.

? Hon har en lång erfarenhet av förhandlingsarbete inom vårdsektorn och har också varit en nyckelperson i det utvidgade samarbete som vi har haft med Läkarförbundet under de senaste åren. Nu ska hon vara med när vi tar nästa steg i att utveckla kopplingen mellan professionen, verksamheten och lönen i förhandlingarna 2005, säger hon.

Edel Karlsson Håål prisar Vårdförbundet och den ?stora positionsförflyttning som förbundet gjort med Eva Fernvall i spetsen?:

? Vårdförbundet är en progressiv och modern organisation som har arbetat systematiskt för att förändra och förbättra villkoren för sina medlemmar och det gläder mig att få arbeta vidare med detta. Jag tycker också att det ska bli särskilt roligt och en stor utmaning att få företräda kvinnor och kvinnors kultur och att få vara med i det fortsatta arbetet för att höja statusen för förbundets medlemmar, ett arbete som Vårdförbundet drivit så framgångsrikt sedan slutet av 1980-talet.

Edel Karlsson Håål har arbetat på Läkarförbundet sedan 1982, mesta tiden med förhandlingar men också med arbetsrätt, arbetsmiljö och organisationsfrågor. De senaste sex åren har hon varit Läkarförbundets förhandlingschef.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida