”En obeskrivlig förlust”

Vårdförbundets ordförande Eva Fernvall är chockad och bestört efter beskedet om utrikesminister Anna Lindhs bortgång.

11 september 2003

? Det inträffade är ofattbart och jag känner mig sorgsen, ledsen och arg. Jag kände stor respekt för Anna Lindh, för hennes kunskaper och hennes integritet. Det går inte att beskriva den förlust hennes död innebär, säger en mycket tagen Eva Fernvall när budet om utrikesminister Anna Lindhs bortgång just har kommit.

Vårdförbundets ordförande Eva Fernvall har de senaste veckorna synts på valaffischer för jasidan i EMU-kampanjen med bland andra Anna Lindh.

? Just nu känns EMU-kampanjen fullständigt oväsentlig. Det viktigaste är vår trygghet i framtiden, det är de frågorna vi måste ta tag i. Vi måste få tag i den som gjorde det här och få reda på motivet. Vi måste få avsluta det trauma vi levt med sedan Olof Palme mördades.

Eva Fernvall skulle på förmiddagen ha deltagit i en paneldebatt tillsammans med övriga arrangörer av den nationella konferens om patientsäkerhet som började i går på Folkets hus i Stockholm. När beskedet om utrikesminister Anna Lindhs död kom beslöt arrangörerna att ställa in paneldebatten.

Efter en timmes överläggningar beslöt konferensledningen att helt avbryta konferensen. Arrangörsföreträdarna stannade dock kvar på Folkets hus för att finnas till hands för de deltagare som kände behov av stöd eller samtal.

? Det hade inte varit rätt mot någon att fortsätta, varken föreläsare eller deltagare. Alla har sina tankar på annat håll och många vill hem till de sina i sådana här stunder, säger Eva Fernvall.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida