Enkät: Bjuder arbetsgivaren dig på julbord i år?

2 december 2015

Enkät 12-15

Bjarne Magnusson, 65
?Specialist biomedicinsk ?analytiker, klin kem, Falun ?
—  Det förutsätter jag. Jag har jobbat på labb sedan 1970 och det har nog bara hänt någon enstaka gång att julbordet har uteblivit. Själv skulle jag nog inte bli särskilt upprörd om julbordet inte blev av i år, nu när landstingets ekonomi är så dålig. Men jag tror att många andra skulle bli det. Julbordet är trots allt ett sätt för arbetsgivaren att tala om att vi har gjort ett bra jobb.?
—  Det jag gillar med julbordet är att alla från hela laboratorie­organisationen träffas gemensamt, inte bara vi från klin kem utan också folk från mikrobiologen, transfusionsmedicin och de andra diciplinerna.

 

Enkät 12-15
Amanda Thunved, 26
Sjuksköterska, Dedicare Nurse, Göteborg
— Oj, bra fråga, jag har inte fått någon inbjudan än. Men jag fick en förra året så den kommer nog. Julbord för oss i bemannings­företag är lite speciellt eftersom vi i allmänhet inte känner varandra. När arbetsgivaren bjuder på julbord eller på någon resa handlar det inte så mycket om teambuilding — vi har ju heller inte samma behov av det eftersom vi har nya kolleger hela tiden. Fast det är ändå bra att träffa varandra och utbyta erfarenheter av att jobba som vi gör.
— Vad jag tycker bäst om på julbordet? Tja, jag är ju vegetarian så jag får väl säga brysselkålen.

 

Enkät 12-15
Waltrud Reckermann, 57
Distriktssköterska i hemsjukvården, Hjo
— Vi blir bjudna på julbord av arbetsgivaren varje år. De senaste åren har personalen i central­köket stått för beredningen och matlagningen. De har gjort ett jättejobb på kvällstid och vi har fått njuta av mycket god mat och trevlig underhållning. Sällskapet är blandat då alla olika förvaltningar i kommunen delar på tillfället. Personalgrupperna är nöjda och jag har inte hört något negativt.
— I år blir vi bjudna på julbord på hotellet i Hjo i stället, det ser vi fram emot.

 

Enkät 12-15
Anna Näsberg, 39
Barnmorska på förlossning, bb och gynekologisk vårdavdelning, Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand
— Nej, det får vi inte. Det är landstingets policy, i alla fall här på kvinnokliniken. Ibland ordnar personalen eget julbord, men då får vi fixa allt själva. Det enda landstinget ställer upp med är en jultallrik för dem som jobbar på julafton.
— Däremot brukar vi ordna en egen julgröt till lunch på luciadagen. Då kommer alla som kan, både de som arbetar dag och kväll.
— Det finns bättre sätt att visa sin uppskattning, till exempel med en julklapp. Den kan alla lättare ta del av. Eftersom vi jobbar treskift kan alla ändå inte komma på ett julbord.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida