Enkät: Vad ska du bli bättre på i höst?

1 oktober 2014

Enkäten 10-14

Jenny Eriksson, 35
?Hjärtsjuksköterska, medicinmottagningen, lasarettet i Enköping?
— Yrket innebär stora möjligheter till utveckling och jag tar gärna de möjligheterna. Nyligen utbildade jag mig inom ekokardiografi och där finns ständigt mer att lära. För ett par år sedan visade statistiken i Swedeheart att sjukhuset halkade efter i kvaliteten på hjärtsjukvården, vilket innebär sämre sekundäruppföljning av hjärtinfarktspatienter. Sedan ett år tillbaka är vi sjuksköterskor därför mer involverade i planeringen av den. Mitt, och vårt, mål är att förbättra vårdkedjan och utveckla rutinerna. Ju mer standardiserat och ju bättre rutiner – desto bättre omhändertagande.

 

Enkäten 10-14
Sandra Jakobsson, 25

Biomedicinsk analytiker, klinisk kemi i Linköping
— Sedan i våras är jag förtroendevald för Vårdförbundet på min arbetsplats och jag skulle vilja utvecklas i den rollen. Jag går den fackliga grundutbildningen just nu och har insett hur mycket jag har att lära mig om rättigheter, skyldigheter, hur löneprocessen går till och hur det fungerar med samverkan bland annat. Sedan vill jag fördjupa mina kunskaper om hematologi. Det är där jag har mitt största intresse och har haft sedan utbildningen. Jag tycker det är roligt att sitta vid mikroskop och differentialräkna celler.

 

Enkäten 10-14
Titti Lundquist, 39 år

Barnmorska, barnmorskemottagningen i Ystad
— Att ta dagen som den kommer och inte oroa mig för mycket över framtiden utan bli bättre på att vara här och nu i varje möte med patienten. Lämna jobbet bakom mig då arbetstiden är slut.

— Vi har haft en extrem belastning på vår arbetsplats, med hög sjukfrånvaro och många chefs- och personalbyten. Jag har lyckats hålla näsan precis ovanför vatten­ytan. Nu vill jag lämna oron bakom mig.

 

Enkäten 10-14
Lena Bernäng, 59

Röntgensjuksköterska, vårdcentralen i Kristinehamn
— Vi har en drop in–mottagning till röntgen på vårdcentralen och jag skulle vilja bli bättre på att hantera topparna, när det kommer jättemånga på samma gång. Då gäller det att påminna sig om att den här undersökningen måste få ta den tid det tar och inte bli stressad av att det är många som väntar eller av att någon kanske blir irriterad. Jag önskar också att jag kunde lista ut vad som avgör topparna och dalarna, för det är helt ologiskt. Till exempel kan det vara fullt en solig sommardag.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida