Ett mystiskt dödsfall?

Ulf DurlingVägs ände. 360 sidor. Norstedts 2005www.norstedts.seISBN 91-1301-487-0

6 januari 2006

Utanför Storgatan 37 i Slite står man inte obemärkt en längre tid. Så den mystiske karl som hänger där i en halvtimmes tid väcker berättigad uppmärksamhet hos åtminstone en av grannfruarna.

Det finns ett samband mellan händelsen i Slite och det barnamord som en Leif Englund tror sig bevittna i Djursholm ett par decennier senare. Det bli läsaren varse när Leif ytterligare tio år senare återvänder till den förmodade brottsplatsen för att försöka komma underfund med om det var en hallucination han råkat ut för den där vinternatten. Susanne Lövgren är villans nuvarande härskarinna, sammanboende med ägaren Fredrik Nordin. Men hon är inte hans första sambo, snarare en i raden. Och eftersom hennes längtan efter barn kolliderar med hans bestämda åsikt att livet levs bäst barnlöst är förhållandet på väg mot sin upplösning just i inledningen av romanen. Men då har Susanne redan hunnit koppla in sin bekanting Gabriella Önell, sjuksköterska vid LoA, lokala psykiatriska akutteamet, på den mystiske Leif Englund som stått och spanat utanför hennes villa.

Jakten på sanningen om vad han har sett för Susanne och Gabriella till olika delar av landet. Men cirkeln sluts på Gotland.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida