Verktyg för samtal

Verktyg för samtal

Empati. Nyckeln till sam­arbete i professionella samtal?hilmarThųr Hilmarsson?Studentlitteratur 2018www.studentlitteratur.se?

31 juli 2018

När man placerar två gitarrer bredvid varandra och slår an en sträng så börjar den andra gitarrens sträng vibrera med samma frekvens. På samma sätt ”smittas” vi av en annan människas känsla, vilket gör att vi kan känna empati för andra, skriver författaren. Empatin är en av våra viktigaste sociala förmågor, eftersom den ökar möjligheten att förstå, samarbeta och lösa problem tillsammans.?

Den här boken vill hjälpa läsaren att utveckla sin empatiska förmåga i den professionella yrkesrollen. Hur når man fram med information till en orolig och stressad patient? Hur undviker man den känslosmitta där patientens problem och attityd bara leder till trötthet och energi­löshet hos den som ska lyssna? Med empatin som verktyg kan du hjälpa personen att reglera sina känslor och bli mer mottaglig för kontakt och samarbete.?Boken ger exempel på problemlösande samtal där medveten närvaro är en av nycklarna.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida