Förlust för spararna hos Salus Ansvar

Pensionsspararna i Salus Ansvar erbjuds att få sina försäkringar överflyttade till seb Trygg Liv. Sedan lång tid har utvecklingen av pensionsförsäkringen varit dålig.

I slutet av september kom beskedet: de 50 000 pensionssparare, varav drygt 400 är medlemmar i Vårdförbundet, erbjuds att få sitt sparkapital överflyttat till seb Trygg Liv.

– Vi har sökt lösningar under en längre tid. Men det har inte varit helt lätt att hitta lösningar som långsiktigt är bra för spararna säger Carl-Viggo Östlund, vd för Salus Ansvar.

Spararna kan antingen välja en vanlig fondförsäkring där de själva står för riskerna eller en garantiförsäkring där de garanteras att få tillbaka 90 procent av sina sparpengar.

Finansinspektionen som granskar den här typen av ärenden har ingenting att invända mot det upplägg som Salus Ansvar nu erbjuder sina pensionssparare.

– Salus Ansvar har befunnit sig i en ohållbar situa-tion. Nu finns en chans för konsumenterna att få en bättre produkt, säger Erik Saers, chef för Finansinspektionens marknadstillsyn.

Vårdförbundet har ett samarbetsavtal med Salus Ansvar om att erbjuda deras försäkringar till medlemmarna, men de tecknas individuellt.

– Jag tycker att det är ett klokt beslut av Salus Ansvar att göra så här, när de ser att de inte kan garantera det de har lovat, säger Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund,

Övriga försäkringar inom Salus Ansvar berörs inte.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida