Först på plats i nya sjukhuset

Först på plats i nya sjukhuset
- Det kändes lite overkligt att kliva av bussen i morse, säger Amira Soulios, biomedicinsk analytiker och första linjens chef. Med mediepelaren kan hon höja och sänka el- och nätverksuttagen på Nya Karolinskas fysiologklinik. Foto: Anna Simonsson.

Flytt. Fysiologkliniken på ?Karolinska universitetssjukhuset ?i Solna var bland de första att?flytta in i det nya sjukhuset.?

30 november 2016
Rymligt, mycket glas och med en täckt ljusgård under helikopterplattan där ett hängande konstverk växlar färg och mjukar upp. Foto: Anna Simonsson

För några dagar sedan tog Amira Soulios, biomedicinsk analytiker och första linjens chef, farväl till kliniken i det gamla Thoraxhuset. Nu står hon här i ljusa, rymliga lokaler på Nya Karolinska. Lättad över att allt har gått som planerat.?

Innan flytten var hon spänd inför vad som väntade. ”Det känns lite sorgligt, men framför allt ser jag oändliga möjligheter”, sa hon då.??

Inte samma mysfaktor, men många förbättringar. Små robotar som transporterar material och som artigt ber den som står i vägen att flytta på sig. Miljöstation för sopsortering, rymliga undersökningsrum, en granskningsstation för biomedicinska analytiker och två stora granskningsrum där alla undersökningar kan analyseras.?

Amira gillar de små pausrummen där den som behöver en kort stunds vila snabbt kan dra sig undan. I det stora pentryt har de kommit överens om att äta lunch tillsammans. De vill inte tappa bort gemenskapen i allt det rymliga.?

— Nu vill vi bara få in våra rutiner och börja jobba som vanligt, säger hon.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida