Fortsätt göra din röst hörd!

Fortsätt göra din röst hörd!
Michelle Wahrolén. Foto: Angelica Söderberg
9 juni 2020

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET. Nu har vi levt med pandemin i tre månader. Det har blivit vår nya verklighet. Vi blir alla hårt prövade men särskilt du som jobbar i frontlinjen. Vi påminns varje dag om livets skörhet och att det inte finns några garantier. Vi får alla lära oss att ta dagen som den kommer. Men det är som att befolkningen har blivit uppdelad i två läger, där den ena delen kan isolera sig och glömma pandemin medan du som jobbar mitt i den inte kan värja dig ett enda dugg.

Men bara för att tillvaron är ovanligt oförutsägbar försvinner inte arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön. Du har rätt att känna dig trygg när du jobbar. Det är också en skam att så många fortfarande inte vet om eller när de får ut sin sommarsemester. Det har blivit en ovana. Det handlar om strukturer och en grund som inte är rätt byggd. Det är hög tid att gjuta en ny grund och bygga nya strukturer.

Positivt är att allt nu kommer upp till ytan. I år, som är sjuksköterskans och barnmorskans år, har ovanligt många vittnesmål kommit inifrån vården och blivit synliga för allmänheten. I de flesta medier kan var och en läsa om och ta del av din vardag. Och folk tar ställning och blir förbannade. Få andra yrkesgrupper skulle acceptera de förhållanden som finns i vården. Även i Vårdfokus, som ju är ditt alldeles egna space, har vi tagit fasta på att du, med egna ord, ska få berätta om din vardag. Under våren har vi publicerat läsarnas berättelser i våra digitala kanaler.

Vi får också allt fler insändare och debattinlägg. Fortsätt dela med dig av din vardag och gör din röst hörd! Vi finns också på Facebook och Instagram där du direkt kan interagera med oss.

Önskar dig en fin sommar — och hoppas verkligen att du får vara ledig och vara i den. Med ljus och värme,
Michelle Wahrolén
Vårdfokus chefredaktör

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida