Frivilligt nattjobb ger höjd lön på Karolinska

Den som ställer upp på att arbeta både dag och natt på Karolinska sjukhuset i Solna och stannar kvar på sin arbetsplats kan få upp till 3 500 kronor mer i månaden och kortarearbetstid.

10 januari 2000

Vårdförbundet i Stockholm har kommit överens med Karolinska sjukhuset om ett nytt ramavtal som ger mer pengar i lönekuvertet och kortare arbetstid för den som kan tänka sig att gå över till blandad dag- och nattjänst.

Avtalet är frivilligt – ingen ska tvingas in på blandat schema. Ett schema som inte läggs centralt på sjukhuset utan på respektive arbetsplats.

Den som säger ja får för det första en kortare arbetstid, från 38,25 till 36,33 timmar i veckan. För det andra höjs lönen med 2 500 kronor i månaden.

– Avtalet är bra, precis som vi vill ha det, säger Ingrid Frisk, ordförande i Vårdförbundets lokala avdelning.

I avtalet finns också en premie. Den som stannar kvar på en enhet som är speciellt utsatt för konkurrens får ytterligare 1 000 kronor i månaden.

Även nyutbildade ingår i avtalet. Som helt nyanställd börjar man med att arbeta 38,25 timmar i veckan. Men så fort man bedöms ha den rutin och den kompetens som krävs för att arbeta natt kan man också välja att blanda dag- och nattarbete, och därmed få glädje av de nya förmånerna.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida