Garanteras pension och inkomst

Den som är landstingsanställd i Kalmar, över 60 år och säger ja till särskild ålderspension garanteras minst 12 000 kronor i månaden och rätten att tjäna 9 000 kronor mer utan att pensionen sänks.

29 mars 2004

Stora förändringar är på gång i Kalmar, bland annat omorganisationer, sammanslagningar och nedläggningar av verksamhet. Och med målet att spara pengar.

Konsekvensen av allt detta är att många tjänster kommer att försvinna. För att minska antalet uppsägningar har landstinget gått ut med ett speciellt pensionserbjudande.

Erbjudandet riktar sig till anställda som i år har fyllt eller fyller 60 år. Den som säger ja till särskild ålderspension garanteras en pension på minst 12 000 kronor i månaden. Pensionen kan dock inte bli högre än den tidigare grundlönen.

Ja till Vårdförbundets önskemål

I samband med beslutet gick landstinget också med på Vårdförbundets önskemål om att man ska kunna tjäna motsvarande tre basbelopp utan att pensionen sänks (ett basbelopp är i dag 39 300 kronor). Tidigare har gränsen varit två basbelopp. Förändringen innebär att man kan tjäna cirka
9 000 kronor i månaden utan att få lägre pension.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida