Grattis…

…Marie Hoas, som i förra numret av Vårdfacket fick symbolisera landets vikarier. Du är inte längre lika otrygg på arbetsmarknaden?

30 oktober 2008

– O, nej. Bara någon vecka efter att ni var här på Gotland fick jag besked om att jag från och med den 1 januari nästa år har en fast tjänst på akutmottagningen i Visby, där jag vikarierar i dag. Visserligen är inga papper påskrivna, men jag litar på min chef.

Hur kändes det att få ett sådant besked?

– Alltså, det var en lättnad utöver det vanliga. Det är hemskt att det ligger så mycket identitet i ens yrke, men på något sätt kändes det som att de vill ha mig för den jag är och det jag kan. Samtidigt som det är en stor trygghet upplever jag en väldig frihet. Jag kände med en gång att min arbetsglädje ökade.

Varför tror du att du plötsligt fick en fast tjänst?

– Det är så att jag blir »tvååring« vid årsskiftet. Kanske hade det en viss inverkan att jag vände mig till Vårdförbundet, men det har jag inga belägg för.

Och i sadeln är du lika trygg?

– O, ja. Jag är ledig i dag så den här intervjun gör jag via mobiltelefonen samtidigt som jag befinner mig långt inne i skogen, sittandes på hästryggen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida