Gruppens förtroende betyder allt

7 juni 2004

– Har man inte arbetsgruppens förtroende riskerar man att bli väldigt ensam, säger Edel Karlsson Håål. Efter över 20 år på Läkarförbundet, varav sex som chef för förhandlingsavdelningen, är hon nu chefsförhandlare på Vårdförbundet. Hon har erfarenhet av hur det är att bli chef för sina kolleger och säger att allt hänger på om man får medarbetarnas förtroende. Det fick hon – så det blev inte så svårt som det kunde ha blivit.

Tiden som chef har lärt henne att det är
a och o att förankra uppåt. Att vid ett lönesamtal säga: »Jag ville att du skulle ha en högre lön men fick inte igenom det i ledningen«, håller inte om man vill skapa förtroende.

– Detsamma gäller till exempel kompetensutveckling. Var tydlig med vad som är ett löfte och vad som är en ambition.

Generella råd om hur man genomför svåra samtal, som att en medarbetare inte håller måttet, låter lätt för käcka, säger Edel Karlsson Håål. Sådant kräver fingertoppskänsla och god kunskap om medarbetarens personlighet. Varje situation och varje person ställer sina krav. Men där kommer förtroendet in igen.

– Medarbetare som känner förtroende för sin chef delar med sig av sina erfarenheter. Och en chef som vet mycket kan ge bättre hjälp.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida