Hallå där…

?Anna Stolt, 23 år, från sjuksköterskeprogrammet på Blekinge tekniska högskola. Du var på ICNs världskongress för sjuksköterskor i Taiwan.

5 augusti 2005

Hur kom det sig att du åkte dit?
? Vårdförbundets studerandeombudsman Anna Hyltmark erbjöd mig i ett mail att följa med. Först trodde jag att hon hade mailat fel. Men när jag väl förstod att det var sant gick jag ut med kompisarna och firade. Så nu vet alla här hemma i Karlskrona att jag varit där.

Vad gjorde du hela dagarna?
? Massor. Bland annat var jag och Anna på en studentkonferens med sjuksköterskestuderande från andra länder. Vi diskuterade olika kulturella problem med varandra. Vi var också på en taiwanesisk studentmottagning. De var så vänliga mot oss, bjöd på en fantastisk buffé och hade jättefina uppträdanden på scen.

Var du bara ute och roade dig?
? O, nej. Jag var på mängder av föredrag. Vissa berörde en väldigt mycket. Som när FNs sändebud för aidsfrågor i Afrika, Stephen Lewis, talade. Det var oerhört gripande.

Vad har du tagit med dig hem?
? Massor av idéer om hur vi kan hjälpa andra sjuksköterskor ute i världen. En idé är att erbjuda dem som studerar till sjuksköterskor här hemma att praktisera en av terminerna i exempelvis ett afrikanskt land.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida