Hög smileyfaktor

Hur synlig var du på kongressen? Vårdfokus frågade en barnmorska, en röntgensjuksköterska, en bio­medicinsk analytiker och en sjuksköterska.

4 juni 2018
Madelene Meramveliotaki. Foto: Jenny Kallin

Madelene Meramveliotaki
?Röntgensjuksköterska, Skåne?
–?Vi röntgensjuksköterskor är inte särskilt synliga i förbundet och inte heller på kongressen, men jag känner att besluten inkluderar även oss. Viktigast var att vi röstade igenom att villkorsfrågorna ska ha högre prioritet.

 

 

Carina Deréus. Foto: Jenny Kallin

Carina Deréus
Barnmorska, Västra Götaland
–?Vi barnmorskor har varit mycket synliga här. Kongressen tog till exempel en skrivelse om hur viktigt det är att vi är kvar i förbundet. Om Vårdförbundet ska kunna behålla yrkeskåren gäller det att kunna visa varför det är viktigt att vara kvar.

 

 

Anna Larsen. Foto: Jenny Kallin

Anna Larsen
Biomedicinsk analytiker, Stockholm
–?Vi har omnämnts – men för lite. Jag ser att Vårdförbundet vill jobba för oss, men vi glöms bort av politiker och är alldeles för okända, vilket gör oss osynliga i vården. Nu hoppas jag på att förbundet ska driva frågan om en nationellt reglerad specialistutbildning för oss.

 

 

Jonas Ekestubbe. Foto: Jenny Kallin

Jonas Ekestubbe
Ambulanssjuksköterska, Blekinge
–?Jo då, vi sjuksköterskor har varit synliga här. Jag har svårt att välja ut vilken fråga som har varit viktigast, men väljer nog den om karriärvägar eftersom möjligheten till karriär innebär bättre löneutveckling.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida