Vårdförbundet

Hon blir Vårdförbundets nya kanslichef

Hon blir Vårdförbundets nya kanslichef
Linnea Nordin blir ny kanslichef på Vårdförbundet. Foto: Privat.

Nu är det klart att det blir Linnea Nordin som tar över stafettpinnen efter Anders Printz. Med en gedigen erfarenhet från organisationen kommer hon in med en styrfart som hon hoppas ska gynna den pågående utvecklingen av verksamheten.

Kanslichefen utses av förbundsstyrelsen och är underställd förbundsordförande. Linnea Nordin har arbetat elva år på olika poster inom Vårdförbundet, bland annat som förbundssekreterare. Hon är i dagsläget anställd som chef för enheten för medlem och förtroendevald.

På vilket sätt kommer du ha användning av din erfarenhet inom Vårdförbundet?

– Jag tar med mig en kunskap om förbundets olika delar. Jag har arbetat nära förbundsstyrelsen och även ute i den lokala verksamheten. Det är två perspektiv som behöver förenas och där kansliet ska vara med och stötta arbetet.

Med mig kommer en styrfart som gör att det blir lättare fortsätta de förändringsprocesser som redan är på gång.

Linnea Nordin

Är det bara en styrka?

– Det finns alltid för- och nackdelar med allt. Med mig kommer en styrfart som gör att det blir lättare fortsätta de förändringsprocesser som redan är på gång. Men det är klart att jag är färgad av mitt arbete på Vårdförbundet till skillnad från en person utifrån som hade kommit med nya perspektiv.

Hur kommer medlemmarna märka att du blir kanslichef?

– Kanske inte så mycket, de möter ju framför allt sina lokala förtroendevalda. Men ett av mina fokus är att underlätta för de fackliga företrädarna, det hoppas jag kommer att märkas i förlängningen.

Har du själv någon vårderfarenhet?

– Nej, min erfarenhet kommer från organisation- och fackligt arbete, bland från DIK som är ett fackförbund för personal inom kultur och kommunikation.

Mer om Linnea Nordin

Namn: Linnea Nordin

Ålder: Snart 45 år.

Familj: Sambo och son som ska fylla 9 år.

Gör helst på fritiden: Har en egen häst och det är allt jag hinner med på min lediga tid.

Linnéa Nordin tillträder sin nya tjänst 1 augusti och kommer arbeta nära tillsammans med den nya förbundsstyrelsen som valdes på kongressen i maj.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida