Biomedicinsk analytiker

”Jag ser upp till mina kollegor väldigt mycket”

”Jag ser upp till mina kollegor väldigt mycket”
Jonna Adlerteg är elitgymnast och studerar till biomedicinsk analytiker. Hon deltog i årets upplaga av SVT-programmet Mästarnas mästare. Foto: Janne Danielsson/SVT

Jonna Adlerteg är tidigare elitgymnast och biomedicinsk analytikerstuderande med inriktning klinisk fysiologi, vid Örebro universitet. Under våren har vi sett henne som tävlande i SVT:s Mästarnas mästare - där hon var en hårsmån från att nå en finalplats.

Grattis till en fantastisk prestation i Mästarnas mästare! Hur upplevde du de sista tävlingarna och nattduellen?

− De sista tävlingarna var svåra för mig. De andra deltagarna var grymma och jag är nöjd med min insats i utförandet av tävlingarna. Synd att det inte räckte hela vägen till final och jag tyckte det var tråkigt att åka ut i en nattduell. Min sammanlagda upplevelse är väldigt positiv och jag är väldigt glad att jag fick vara med i Mästarnas mästare och att jag också lyckades vinna lite grenar.

Det var bara Nils van der Poel som vann fler grenar än du – dessutom satte du ett häftigt rekord i gripkraft. Hur tufft var det?

− Superkul med ett nytt rekord. Detta var den enda grenen under hela Mästarnas mästare som jag kände mig säker på. Jag var dock inte alls säker på att jag skulle orka hänga över fyra minuter. Jag visste att jag kunde hänga tre minuter, men trodde att fyra skulle bli lite tungt.

Vad var svårast för dig?

− Jag tyckte det var jobbigt med klurigheter och utmaningarna där det krävdes strategi. Sen tyckte jag det var jobbigt att inte veta vad för typ av tävling vi skulle utföra på grund av lite kontrollbehov.

Ditt finaste minne?

− Jag minns vår vinst i lagtävlingen med lite extra glädje. Vi var så förvånade och glada då vi kände att vi slog från underläge. Annars minns jag många roliga stunder tillsammans med de andra deltagarna och så klart vinsten i jägarvilan!

Hur långt har du kommit med studierna nu?

− Jag har precis lämnat in mitt examensarbete och vi tar examen i juni. Jag har dessutom fått jobb på Lindesbergs lasarett där jag jobbar extra fram till att jag tar examen och börjar på heltid.

Vad har du för framtidsplaner?

− Jag ska jobba på Klinfys på Lindesbergs lasarett. Jag har även tankar på läsa vidare men just nu vill jag lära mig så mycket jag kan på Klinfys. Mina kollegor är väldigt duktiga och inspirerande, jag ser upp till dem väldigt mycket, så nu vill jag också bli en riktigt bra biomedicinsk analytiker.

Vårdfokus / Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för dig i vården. Gratis varje vecka direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Vårdfokus sparar mina uppgifter
Skickar formuläret...
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida