”Jag vill träffa andra som jag, som älskar radiografi”

”Jag vill träffa andra som jag, som älskar radiografi”
Anna Palm besöker den Europeiska röntgenkongressen som börjar i dag i Wien. Hemma i Sverige går hon sista terminen på röntgensjuksköterskeprogrammet i Lund.

I dag inleds den årliga europeiska radiologikonferensen ECR i Wien. En av dem som är på plats är Anna Palm, röntgensjuksköterskestuderande från Lund.

Under fem dagar djupdyker delegaterna från hela Europa ner i den 354 sidor långa konferenskatalogen för att plocka godbitarna ur programmet. 

Röntgensjuksköterskor och radiologer, sjukhusfysiker och studenter med flera är i Wien för att lyssna på föredrag om den senaste forskningen, ta del av posterutställning och ny teknik och även få tillfälle att mingla i pauserna.

I år är det tioårsjubileum för European society of radiology, ESR, vilket genomsyrar stora delar av mötet. Temat är ”Radiologi utan gränser”, då föreningen enar de olika professionerna internationellt och skapar utbildnings- och forskningsmöjligheter mellan länderna.

Andra gången

Trots sin ringa ålder, 22 år, kan Anna Palm numera kalla sig veteran på konferensen. Redan förra året fick hon möjlighet att mingla bland radiologer och radiografer från hela Europa, utforska ny teknik och lyssna på spännande föredrag.

Denna gång blir det dock utan vare sig flygtid eller hotellfrukost då hon redan befinner sig i den österriska huvudstaden på ett Erasmusutbyte.

– Jag fick faktiskt idén när jag var här förra året och träffade en student som gjorde samma sak då. Nu lever jag drömmen och får bo och studera här under tre månader.

Engemang och nätverk

Förra året hade hon både uppslag till C-uppsats, många nya kontakter samt en och en annan tankeställare med sig hem i bagaget. Och förväntningarna är inte lägre nu. Anna Palm hoppas på många nya intryck, kontakter och spännande föreläsningar.

– Det är alltid inspirerande att träffa personer som brinner för det de gör, särskilt när det handlar om något som jag själv brinner för.  Jag ser framemot att träffa andra som älskar radiografi på samma sätt som jag gör.

På Vårdfokus.se berättar vi om Anna Palm och två av hennes kurskamraters intryck från konferensen senare i veckan.

European Congress of radiology, ECR 2015

  • Största radiologiska mötet i Europa med ledande händelser, aktuell forskning och ny teknik inom området
  • Drygt 20 000 delegater från över 100 länder
  • 1 500 muntliga vetenskapliga presentationer
  • 3 000 elektroniska posterpresentationer
  • Har arrangerats sedan 1967, senaste åren med Wien som fast bas.
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida