Jobbsökarguide i mobilen från TCO

Jobbsökarguide i mobilen från TCO
Har du klätt upp dig för mycket inför jobbintervjun? Nya mobilappen ger dig svaret. Arkivbild: Colourbox

Osäker inför arbetsintervjun eller ansökan? TCO har i så fall det du förmodligen behöver — en jobbsökarguide i app-format.

Facketförändras.nu lanserar nu en mobilapplikation som ska hjälpa dig igenom de olika stegen i jobbsökandet. ”Söka jobbguiden” heter appen och den ska ge nyttiga tips var i jobbsökarprocessen du än befinner dig.

Antingen övar du på besvärliga frågor inför intervjun eller så tar du del av tips på hur du får till en riktigt bra ansökan. Du kan använda appen för att kontrollera att du erbjudits schyssta villkor. Och du kan ställa frågor om arbetslivet till TCO:s experter.

– Som ny på arbetsmarknaden kan det vara tufft. Därför är det viktigt att vi från facket finns till hands på ett enkelt sätt. Med appen är du bara en knapptryckning från tips och råd från våra rådgivare, säger Johan Bengtsson, projektledare för ”Söka jobbguiden”.

Som Johan Bengtssons uttalande antyder så riktar sig appen till unga och studerande som söker sitt första jobb eller som funderar på att byta. Och till dem som har en smart-phone förstås.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida